Story

Alla ämnen

Kia EV9 – Mitt i prick

Bilmodeller

Kia EV9 – Mitt i prick

Kia har byggt stora bilar länge, vi har bara inte fått dem i Europa. Men när det dyker upp en elektrisk suv på över fem meter med upp till sju sittplatser är marknaden redo. Välkommen Kia EV9.

Kia EV9 flexibel till tusen

Bilmodeller

Kia EV9 flexibel till tusen

Kia EV9 är mer än en bil, det är en inbjudan till äventyr. Bara du sätter gränserna. Dra båten till en avlägsen sjö och njut av en mysig fisketur eller badrunda. Koppla på en rejäl husvagn och dra till skogs. Med V2L-kapaciteten i EV9 kan du fricampa i flera veckor. Eller varför inte bo i bilen? Sätena är konfigurerbara i flera olika varianter, eller så kan du bara fälla dem och breda ut en madrass ovanpå. Eftersom du kan använda drivbatteriet som strömkälla behövs det inget stormkök. Ta med airfryern och en projektor istället och njut av bio al fresco.

Dags att avliva myterna om elbilar

Bilmodeller

Dags att avliva myterna om elbilar

Det är ingen tvekan om el är på väg att ersätta bensin och diesel som drivmedel i fordon. Men än lever en del gamla fördomar och myter om elbilar. Här är några av de vanligaste.

Smart teknik för bättre säkerhet

Bilmodeller

Smart teknik för bättre säkerhet

För oss på Kia är trafikanternas säkerhet mycket viktig. Genom smarta tekniker vill vi hjälpa våra förare att känna sig ännu tryggare. DRIVE WISE innebär en möjlighet för oss på Kia att införa intelligenta säkerhetssystem, nu såväl som för framtida modellprogram.

E-GMP elbilsplattform

Bilmodeller

E-GMP elbilsplattform

E-GMP är designad exklusivt för elbilar och ger ett flertal fördelar jämfört med våra tidigare plattformar, som var och en har designats för att huvudsakligen husera förbränningsmotorer. Några av fördelarna är större flexibilitet i utvecklingsarbetet, kraftfulla prestanda, ökad räckvidd, utökade säkerhetsfunktioner och större utrymmen för passagerare och bagage.

Teknik och innovation

Nyheter

Teknik och innovation

Kia kommer att lansera 11 nya elbilar fram till 2026 varav sju byggs på E-GMP-arkitekturen, och fyra baseras på befintliga modeller. Våra bilar är utvecklade för att ge dig och dina passagerare en behaglig upplevelse, men säkerheten är vår högsta prioritet. Att använda återvunna material är en del av produktutvecklingen och Kias engagemang för en […]

Sid