Story

25 april 2024

Sven Thorgren – professionell snowboardåkare

Han pendlar mellan hemmet och “kontoret”– en av världens bästa snowboardparker. Möt ambassadören Sven.

Hej Sven!

Vem är du?

– Sven Thorgren, 29 år gammal och professionell snowboardåkare sedan 14 års ålder. Uppväxt i Sollentuna som ett av fem barn i familjen.

Jag har varit runt i världen men befinner mig oftast i Dalarna, där jag har ett hus nära Kläppen – som har en av världens bästa snowboardparker.

Vad driver dig?

– För mig är utveckling det centrala i allt jag gör, oavsett om det handlar om att utvecklas som person eller inom min idrott. Jag anser också att mycket av utveckling hänger ihop. Jag ser utvecklingen som en drivkraft oavsett om det är snowboardkunskaper, personlig/mental utveckling eller att lära mig hur man snickrar.

Vad är ditt intryck av EV9?

– Jag har ett bilintresse och har testat en del märken och modeller, EV9 är på en helt annan nivå än något jag haft tidigare. Speciellt elbil är en game changer för mig. Jag  älskar att en stor bil känns liten och lätt tack vare den direkta kraften som finns i bilen. Även av de elbilar jag testat så står den här bilen ut på alla sätt tycker jag.

Hur ser din bilvardag ut?

– När jag är hemma i Kläppen cirkulerar jag mest mellan hemmet och backen. För tillfället bygger jag även hus så det blir en del vändor till byggen. Det underlättar att enkelt kunna fälla säten och få plats med snowboard eller byggmaterial.

När jag ska resa har jag 24 mil till Oslo flygplats så det är skönt att kunna köra på en laddning när man ska hinna till flyget.

Sven Thorgren

Ålder: 29 år.
Bor: Nära Kläppen, Dalarna.
Gör: Professionell snowboardåkare.
Kör: Kia EV9.