Story

21 maj 2024

“Den är stadig och stabil på vägen”

Anna-Lena Johansson, Sollentuna

Foto: Privat.

Hallå där Anna-Lena Johansson i Sollentuna, vart i Sverige åker du helst på bilsemester med din Kia EV9 i? Och varför just dit?

– Till vårt lantställe i Urshult i södra Småland där det är tyst och lugnt. Det är det bästa stället att varva ned på.

Har du rest på semester med elbil tidigare? Vilka är dina bästa tips för en lyckad elbilssemester?

– Resan till Småland har vi gjort flera gånger med elbil. Dit är det 55 mil och mitt bästa tips för en sådan sträcka är att se till att bilen har 100 procents laddning när man startar. Då behövs bara ett laddstopp på cirka 30 minuter där det är bra att planera in toalettbesök och matintag. Vattenflaskor, kaffetermos och nyttigt småtugg som vindruvor, morötter eller jordgubbar är bra att ha med. Är barnbarnen med blir det något extra stopp för att sträcka på benen och kanske köpa en glass. Ett tips är också att åka på en tid när inte alla andra åker, för att slippa kö vid laddstationen.

Vad är det bästa med din Kia EV9? Någon finess du uppskattar lite extra?

– Helhetsintrycket är det bästa med bilen. Den är stadig och stabil på vägen och har mycket bra helljus. Knappar för att justera ventilation, säten, rattvärme med mera är lättåtkomliga, det är gott om plats för både förare och passagerare och sätena är bekväma.

Vad lyssnar du helst på i bilen? 

– Det blir mest P1 eller någon politikpodd när det bara är vi vuxna. Favoritprogram är fördjupade nyhetsprogram som ”Kaliber”, ”Studio Ett” och Ekot. När barnbarnen är med blir det Mello eller gamla schlagerlåtar som ”Flickor bak i bilen”, Siw Malmkvists gamla dänga.

Läs mer om KIA EV9.