Story

21 maj 2024

”Jag älskar min e-Niro!”

Lisbeth Larsson, Sollentuna

Foto: Privat.

Hallå där Lisbeth Larsson i Sollentuna, vart åker du helst på bilsemester i Sverige med din Kia e-Niro? Och varför just dit?

– Vi har sommarstuga nära Grythyttan, så dit och till Kungälv på Västkusten, där jag kommer ifrån, går oftast resorna på semestern. Jag skulle gärna åka längre med min e-Niro framöver, till exempel till Frankrike. 

Har du rest på semester med elbil tidigare?

– Jag har inte rest runt så mycket med min e-Niro ännu, men skulle inte tveka att göra det. Mitt favoritladdställe är ett rastställe i Mjölby längs E4:an. Det funkar mycket bättre nu när det finns flera ställen med många laddare på en och samma plats. En annan favorit är naturligtvis att ladda vid min stuga. 

Vad är det bästa med din Kia e-Niro? Någon finess du uppskattar lite extra?

– Jag älskar min e-Niro! Bara att kunna förvärma och slippa att skrapa rutorna på vintern, och att kunna rikta uppvärmning till ”driver only” är också smart. Bilen har bra baksätesutrymme och räckvidd som passar mina behov. 

Vad lyssnar du helst på i bilen?

– Fågelkvittret – fantastiskt avkopplande. Det finns som val i bilens ljudsystem. Jag körde med det en junikväll i 26 mil till stugan inför midsommar och bara njöt av naturen utanför. Man kör lugnare med kvittret, garanterat!