Story

16 maj 2024

Kia EV9 utsedd till världens bästa bil

Världens motorjournalister har sagt sitt. Kia EV9 är bäst.

Kias el-SUV EV9 har utsetts till Årets bil och Årets elbil av juryn för World Car of the Year. Utmärkelserna delades ut på New York Auto Show av representanter från World Car Awards, bestående av 100 framstående biljournalister från 29 länder.

Juryn röstade fram Kia EV9 i de båda kategorierna med motiveringen att bilen har en innovativ design, rymlig sjusitsig interiör och ett konkurrenskraftigt pris.

Sedan lanseringen i höstas har det regnat priser över Kia EV9. Den har utsetts till Bästa familjebil i Golden Steering Wheel Awards, utsetts till 2024 års nordamerikanska “Utility Vehicle of the Year” och “Best Premium SUV” i Newsweek Autos Awards. I Sverige bilen har bilen fått utmärkelsen Årets elbil av tidningen Elbilen och hyllats med ett av bil-Sveriges finaste priser – Teknikens Världs Stora Bilpris.

Kia EV9 har snabbt blivit en populär el-SUV på den svenska marknaden tack vare ultrasnabb laddning via 800-voltsteknik, Vehicle-to-load-funktion, fyrhjulsdrift och en räckvidd på upp till 512 kilometer.

Upptäck Kia EV9 här