Story

31 januari 2024

Kia EV9 flexibel till tusen

Kia EV9 är mer än en bil, det är en inbjudan till äventyr. Bara du sätter gränserna. Dra båten till en avlägsen sjö och njut av en mysig fisketur eller badrunda. Koppla på en rejäl husvagn och dra till skogs. Med V2L-kapaciteten i EV9 kan du fricampa i flera veckor. Eller varför inte bo i bilen? Sätena är konfigurerbara i flera olika varianter, eller så kan du bara fälla dem och breda ut en madrass ovanpå. Eftersom du kan använda drivbatteriet som strömkälla behövs det inget stormkök. Ta med airfryern och en projektor istället och njut av bio al fresco.

Aktivera pausläget i EV9 och den håller igång klimatanläggningen så att du kan bo i bilen. Här finns det gott om plats att sova

Kia EV9 har från 333 L med sju säten till …
… 728 L med 4 säten …
… till hela 2 320 L.

Bilen är en portabel strömkälla till alla tänkbara bekvämligheter. Det finns ett uttag inuti bilen och ett utanpå: Total uteffekt är 4 000 W.

 

En frunk är ett perfekt ställe att förvara laddkablar på eftersom de är lätta att komma åt och smutsar inte ner övrigt bagage.

… som rymmer 52 L

Dragkrok  är ett måste för många och EV9 får dra upp till 2,5 ton. Är det husvagn, båt eller biltrailer som du vill kroka på?

Lyxiga fåtöljer på andra raden ger limousinkänsla. Här finns alla tänkbara inställningsmöjligheter. Även värme och kyla i tre steg.

 

 

Fem smarta lösningar

Kia EV9 är fullmatad med smarta lösningar för alla ombordvarande. Njut av en bil har tänkt på allas behov, på alla platser.

  • Uppvärmda och ventilerade stolar i tre steg i baksätet är lyxigt som få.
  • Digital backspegel ger dig en klarare bild och ett bredare synfält än en vanlig backspegel. Dessutom kan du lasta till taket utan att behöva oroa dig för att inte kunna se bakåt.
  • Solgardiner i bakdörrarna är ett enkelt men lyxigt sätt att skärma av baksätet. Både från nyfikna och en gassande sol. Perfekt på långresan.
  • Med ett 250V-eluttag i bagageutrymmet kan du alltid ha bekvämligheterna med dig. Bara att koppla in.
  • På sexsitsiga bilar fungerar den främre mittkonsolen även som mugghållare och ett minibord för baksätespassagerarna. Perfekt